Lån penge nu

Knus kræft koncert 2017

Fest med popstjerner var guld værd

Slushice og popcorn til de små, fadøl til de voksne. Gyngende dansetrin, vippen med fødderne, singalong i lange baner. Og selvfølgelig tre gedigne hitmagere på scenen.
Onsdag aften i Tinghallen, Viborg, var lig med fed musik, højt humør og gennemgående god stemning, da Bro, Cisilia og Gulddreng gav koncert i den midtjyske domkirkeby foran 2500 feststemte publikummer.
Koncerten var en del af projektet Knus Kræft, som er et initiativ mellem Le Mans-legenden Tom Kristensen, Peter Larsen Kaffe og KidsAid. Formålet var – og er – at samle ind til kræftsyge børn. Penge, der blandt andet skal gå til at arrangere særlige oplevelser, som kan give børnene et afbræk fra sygdom og hverdag.
Og det var lige præcis, hvad onsdag aften i Tinghallen i Viborg bød på: en unik oplevelse – nok især for de mange sygdomsramte børn, der var særligt inviteret til koncerten. 300 billetter var nemlig – via sponsorer – reserveret til kræftsyge børn og pårørende, der fik sig én på opleveren og for en stund glemte alt om sygdom. Derudover var også udsatte børn og unge fra forskellige botilbud og børn med andre sygdomme inviteret med.
Især Gulddreng var guld værd for de mange besøgende, der skrålede med fra første til sidste nummer og lyste Tinghallen op med lyset fra deres smartphones.
Efter to timers musik var det tid til at runde af.
»Har I haft en god fest?« råbte konferencier Malene Qvist ud til publikum, som kvitterede med stor volumen og uden tøven: »Jah!«
Alle indtægter i forbindelse med koncerten går til Knus Kræft – i år til børneafdelingerne på Odense Universitetshospital, Aalborg Universitetshospital, Skejby Sygehus, Nordsjællands Hospital og Rigshospitalet.
Efter koncerten var der meet and greet, hvor børnene fik lov til at hilse på artisterne. Vi fangede Gustav, Nikoline, Milla og Cecilie efter mødet.

Teksten er skrevet af: Julian Drud Sørensen, Signe Bertelsen & Mette Søndergård.
Foto af bl.a. Maria Klein, Mikkel Yesin Ciftci Johansen og Mikkel Breinholdt

Knus Kræft Koncert 2017

 
 • Milla My Andersen, 6 år.
  »Gulddreng var det bedste. Jeg kan godt lide ham, fordi han skriver gode sange. Og det kan min storebror også! Han er også med i dag. Normalt kan jeg ikke komme til sådan noget her, så det har været rigtig dejligt.«
  Milla My Andersen, 6 år.
  mangler immunforsvar
 • Nikoline Hoppe, 21 år.
  »Det bedste var da Gulddreng. Det var sjovt! Det er megafedt med det her arrangement, så jeg kan komme lidt ud og møde andre unge mennesker, selvom jeg er syg. Det kan godt være svært ellers.«
  Nikoline Hoppe, 21 år.
  har cystisk fibrose og venter på nye lunger
 • Gustav Petri Kristiansen, 9 år.
  »Det fedeste var at få lov til at møde Gulddreng og se hans koncert. Men jeg synes faktisk, det hele var fedt og sjovt. Og det er dejligt at være sammen med søde mennesker om en god oplevelse.«
  Gustav Petri Kristiansen, 9 år.
  har en sygdom i spiserøret
 • Cecilie Frandsen, 18 år.
  »Det har været en megafed oplevelse, fordi der blev taget hensyn til mig. Til en normal koncert kan det godt blive lidt vildt, og det er ikke så godt, for jeg har meget dårlig balance. Hvis jeg bare får et lille skub, falder jeg. Gulddreng var min favorit. Hele min familie er med – mine forældre, tre brødre og to fætre.«
  Cecilie Frandsen, 18 år.
  har leukæmi