Lån penge nu

Indvielse af rUmm1

Indvigelse af Ungerum 2017

Indvielse af rUmm1 på Skejby Sygehus

Tirsdag d. 5. september var en helt særlig dag for både børn, unge og ansatte på Skejby Hospitals afdeling Børne og Unge 2. Det var nemlig dagen, hvor det længe ventet ungerum/opholdsrum, som er døbt rUmm1, blev indviet. rUmm1 er doneret af KidsAid, Peter Larsen Kaffe og Tom Kristensen som en del af Knus Kræft og den donation på 1.1 million kr. vi donerede i 2016.

Rummet er designet og lavet af Kalle Thesbjerg fra Design by Kalle, som har formået at få opfyldt alle de unges ønsker og behov til et rum, som bare er deres.

Det nye opholdsrum indbyder derfor til både afslapning med film og PlayStation på storskærm fra den store lækre, lædersofa, mens der også kan bokses på boksepuden, hvis kræfterne er til det. Der er også mulighed for at kunne læse bøger og lave kreative ting. Rummet giver de unge kræftramte en mulighed for at få et afbræk fra hospitalsverdenen og følelsen af at være derhjemme.

Hverken unge eller ansatte havde set rummet før det blev indviet, så der var store forventninger, da snoren skulle klippes og rummet skulle ses for første gang. Rummet levede dog op til alles forventninger, og det var nogle meget glade unge, som indtog den nye store sofa. Som 15-årige Björk Ellegaard, der har haft tilbagefald af leukæmi, siger om rummet: ”Rummet er mega fedt, man kan slet ikke se, at man er på et hospital, når man træder i rUmm1”.

Rummet har været et ønske længe for afdelingen, da der har manglet et rum, hvor de unge kunne trække sig lidt væk og bare være unge. Et sted hvor forældre og læger ikke har adgang og kan give medicin. Cecilie Morad Lykke Frandsen på 19 år, der stadig er i behandling for akut leukæmi fortæller: "I går brugte jeg 8 timer på hospitalet og sad på min telefon og mega kedede mig, så det bliver dejligt at have et fedt rum, man kan bruge og lave forskellige aktiviteter i sammen med andre i stedet for at sidde alene"

Vi er derfor slet ikke i tvivl om, at det nye opholdsrum for de unge på Børn og Unge 2 kommer til at gøre en stor forskel for de unges behandlingsforløb og kommer til at gøre en kæmpe forskel for sammenholdet de unge i mellem. For 18-årige Caroline Klokmose, som har leukæmi, betyder det rigtig meget at have et sted, hvor der er mulighed for at være social med andre, som går igennem lignende sygdomsforløb som hende selv og tilføjer: "Selvom ens veninder og venner gerne vil være der for en, så kan de aldrig forstå, hvad der foregår. Og noglegange har man bare brug for at bitche over hvad medicinen egentlig gør ved en - og det forstår de bare ikke.”

Vi er i KidsAid utrolig stolte og glade for, at vi igennem Knus Kræft har fået muligheden for at kunne give Skejby Hospital et ungerum, som kommer til at skabe så meget glæde og sammenhold for nogle unge, der virkelig har brug for det, når de gennemgår et hårdt behandlingsforløb.