KidsAid skaber familierum på RCØ i Glostrup

I løbet af 2022 har vi doneret et helt unikt familierum på RCØ i Glostrup for at skabe glæde og gøre hverdagen lidt bedre for børn og familier i en svær tid. Eftersom det ligger på Respiratorisk Center Øst (RCØ) i Glostrup, har det nye familierum fået navnet ”Luftrummet”.

Luftrummet har vi skabt for at sprede glæde og undgå den negative effekt af de kridhvide vægge og for at undgå eller minimere den frygt og det ubehag, der tit kan være forbundet dertil. I Luftrummet er der fyldt med distraheringer fra den ubehagelige situation børnene typisk befinder sig i.

Vi har haft billedkunstner Camilla Bengtsson til at dekorere med sin smukke kunst, man kan fordybe sig i og som gør rummet varmt og mindre ”hospital”. Vi har desuden doneret møbler, Playstation 5, legetøj, spil, pynt og en masse luftballoner.

Om RCØ i Glostrup
RCØ er dér, hvor man kommer hen, når man ikke selv kan trække vejret. Patienterne er ofte indlagt i længere tid, indtil der findes ud af, hvordan man skal hjælpe, og hjælperne skal oplæres. Årsagerne til indlæggelse på RCØ kan være medfødte sygdomme, men kan også skyldes en ulykke, der gør, at man ikke selv kan trække vejret. Det er vigtigt for familien, og især børn og søskende, at der er et sted, hvor de finde ro. Der kan tit være mange traumatiske ting forbundet indlæggelse på RCØ. Ved at skabe det nye familierum, har vi forsøgt at skabe et rum, hvor man kan glemme omstændighederne og hygge sig som ‘almindelig’ familie.

“Luftrummet” blev officielt åbnet 23. februar 2023 med en lille reception, der bød på kagemand, børnechampagne og taler. 

 

Andre nyheder

Sociale medier