Åbningsfest: Nye Knus Kræft lokaler på Regionshospital Viborg

Mandag den 28. august var en stor og længeventet dag på Regionshospitalet Viborg, da to totalrenoverede ungestuer, et opholdsrum og en stor altan blev indviet. Det store projekt, der beløber sig til mere end en million kroner er finansieret af Knus Kræft, som er et samarbejde mellem direktør i Peter Larsen Kaffe, Claus Bertelsen, racerkører Tom Kristensen og den velgørende fond, KidsAid. Nedenfor kan du se det endelige resultat samt billeder fra indvielsen. 

Stifterne af Knus Kræft projektet, Claus Bertelsen og Tom Kristensen hjælper til med at klippe den røde snor over til de nye ungestuer.

Sådan blev projektet til
Projektet på Regionshospitalet Viborg blev initieret i efteråret af Claus Bertelsen fra Peter Larsen Kaffe og hospitalsledelsen efter en række samtaler om det store behov for renovation og opgradering af unge-områderne på hospitalet. Derudover har Ungepanelet fra Viborg Hospital været en del af hele processen, så der i så høj grad som muligt tages hensyn til de unges holdninger.

I går, mandag den 28. august blev stuerne så endelig indviet til stor glæde for både ansatte og nogle af de unge mennesker, der fremadrettet får glæde af de nye lokaler. 

Glæde på Regionshospitalet Viborg
Klinisk sygeplejespecialist på Regionshospitalet Viborg, Marianne Eg forklarede tilbage inden sommeren, hvorfor hun er overbevist om, at de nye lokaler vil forbedre indlæggelsen for de indlagte børn og unge.

– Det er så dejligt, at Knus Kræft har valgt at donere penge til dette projekt på Børn og Unge afsnittet på Regionshospitalet Viborg. Når man som barn eller ung er indlagt, kan vores afdeling godt virke meget klinisk og hospitalsagtig og meget anderledes end at være hjemme. Når man er syg og f.eks. skal igennem udredning eller et behandlingsforløb har man brug for tryghed og rare omgivelser. Specielt vores unge patienter har været udfordret af vores indretning, som har været meget ”Peter Plys” agtig, og farver i loftet, der kunne give kvalme, hvis man da ikke havde det i forvejen. Derfor kommer det til at gøre en kæmpe forskel, at Knus Kræft har valgt at skabe nye rum, både i form af to ungestuer og et opholdsrum. Jeg glæder mig virkelig meget til, at de er færdige, og vi kan tage dem i brug, så vores unge patienter kan få en bedre oplevelse af deres indlæggelse, siger Marianne Eg.

En glad og stolt direktør i Peter Larsen Kaffe, Claus Bertelsen, holder tale ved indvielsen af de nye ungestuer m.m. på Regionshospitalet Viborg

Claus Bertelsen: Hospitalet i Viborg ligger mig nært
– Projektet på Regionshospital Viborg er selvsagt noget, der ligger mig meget nært. Knus Kræft har sin base i Viborg, som også er min egen hjemby, så at kunne hjælpe netop her er særligt tilfredsstillende. Tilbage i 2016 donerede vi midler til et lignende projekt på Aarhus Universitetshospital, og derfor ved vi allerede, hvor stor betydning donationen vil få for trivslen blandt de mange syge og sårbare børn og unge, der indlægges på hospitalerne. Hos Knus Kræft er vi derfor stolte over, at vi kan være med til at gøre så stor en forskel.

Tom Kristensen: Det påvirker mig dybt
– At møde sygdomsramte børn og at mærke familiernes indbyrdes kærlighed og støtte til hinanden er utrolig rørende og påvirker mig dybt. Claus Bertelsen og jeg har startet Knus Kræft projektet op i et givende samarbejde med KidsAid, og det betyder meget for mig personligt. Vi er et godt team, som yder en stor indsats for alle de familier, vi er med til at støtte og hjælpe i en meget svær tid, og jeg er glad for, at vi nu kan forbedre indlæggelsesoplevelsen for børn og unge, men også for deres søskende og forældre på hospitalet i Viborg.

Arkitekt Marianne Mellembakken har været projektleder på det store projekt. Marianne har selv tidligere været indlagt på afsnittet med sit barn, så hun har om nogen forståelse for de mangler og behov, som indlagte børn og familier har. Disse behov har hun inddraget i projektet, som altså nu er blevet til virkelighed.

Knus Kræft Galla og Indsamling
Projektet er kun muliggjort af den store opbakning, der har været – og stadig er –  til Knus Kræft projektet. Knus Kræft Galla 2023 løber af stablen den 7. september, og her håber Knus Kræft stifterne, Claus Bertelsen og Tom Kristensen samt KidsAid, at opbakningen igen vil være stor. På den måde kan vi fortsætte med at gøre en stor forskel for syge og sårbare børn i Danmark samt deres familier. 

Du kan læse mere om Knus Kræft på hjemmesiden Knuskræft.dk

Husk at følge KidsAid Danmark på Facebook og Instagram, hvor vi flere gange hver uge deler historier om, hvordan vi spreder glæde for syge børn og unge i Danmark.

Andre nyheder

Sociale medier