Victors hjerte bankede for KidsAid

Denne artikel er til ære for Victor. En fantastisk dreng, der den 2. januar blev ramt af en blodprop i hjernen og gik bort. Victor blev kun 14 år gammel.
 
“Victor havde et ønske i sit liv – at hjælpe andre. Det gjorde han så meget, for han var så empatisk en sjæl og gjorde så stort indtryk på mange mennesker i livet. I døden valgte vi at skabe mening i det meningsløse. Ære hans ønske i livet og donere hans organer. Snestormen som rasede i de to døgn vi var på sygehuset, så ud til at sætte en stopper for det sidste, som kunne give mening i hans ellers hårde liv og død. Men med militærhelikopter ankom kirurger fra Skejby og Rigshospitalet. Og sent den 3/1 sang vi ham ned til operationen, så hans fine organer kunne give liv til andre mennesker. Den der får hans hjerte er det mest heldige menneske på denne jord”, skriver Victors mor, Maj. 
 
Foruden sin mor og far, efterlader Victor sig fire søskende. 
 
Opdatering: Efterfølgende har familien fundet ud af, at Victor fik aggressiv meningitis og deraf fik blodpropper, der gjorde ham hjernedød. 
 
Havde KidsAid i hjertet
Victor havde igennem sit sygdomsforløb (AGS-adrenogenitalt syndrom) stiftet bekendtskab med og fået hjælp af KidsAid. Derfor valgte hans mor og far at opfordre alle til at donere penge til KidsAid i Victors navn, i stedet for at sende blomster til familien. Pengene vil nu, med familiens egne ord, hjælpe andre børn og familier, som kæmper en kamp hver dag. Et ønske, der er blevet imødekommet af mange, og som har resulteret i utrolige 102.500,-.
 
Hos KidsAid er vi dybt berørte over Victors død, ligesom vi er både berørte, imponerede og taknemmelige over hans egen og familiens store omtanke for andre i en ubeskrivelig hård tid. Vi arbejder nu på, hvordan vi i KidsAid kan støtte familien til at komme videre og give dem en oplevelse, der kan skabe et pusterum midt i sorgen.
 
Et ønske fra familien: Tag stilling til organdonation
Organdonation er vigtigt, og det er det ikke mindst for Victors mor og far. Victors ønske om at give sine organer videre, har reddet andre børn, der ellers ikke ville overleve. Alt for mange mennesker dør på venteliste til et organ, og derfor vil vi gerne give familiens opfordring om at engagere i og tage stilling til organdonation videre. 
 
 

Andre nyheder

Sociale medier