KidsAid sendte 19 kræftramte børn på en uforglemmelig rejse

En rejse mod livsglæde og samhørighed
En Hjertevarm donation fra KidsAid og Knus Kræft projektet muliggjorde at De små Glæders Legat kunne arrangere deres årlige tur til Norge for 19 modige børn, der kæmper mod kræft. Med vores donation på 300.000 blev det muligt at give disse børn en uforglemmelig oplevelse, der går ud over det sædvanlige. 

Et vigtigt formål
Formålet med turen, der blev afviklet tilbage i efteråret, var at skabe et frirum, fordi positive oplevelser har en positiv indvirkning på sygdomsforløbet. For børnene, der alle står over for kræftens udfordringer, blev Norgesturen en mulighed for både heling, venskaber og livsglæde.

Malene, som er sygeplejerske og i bestyrelsen i De Små Glæders Legat, siger følgende:

”Det rykker store grænser for børnene at rejse uden mor og far, da man jo under et behandlingsforløb er meget tæt med sine forældre. På turene oplever børnene et frirum, idet de er blandt ligestillede. De opnår at være et sted, hvor de ikke føler sig anderledes og de forstår hinanden på et dybere plan. Den forståelse, indsigt, smil, dybe samtaler, samhørighed, latter, de grænser der bliver rykket og de venskaber der opstår, er fantastisk. Børn kommer efter et kræftforløb ind i en voksenverden, og turene bidrager positivt særligt ved at vende tilbage til det at være barn igen. Deres fællesskab på turene har de svært ved at opleve andre steder”.

Traditionen
De små glæders legat har afviklet disse årlige Norgesrejser i over 30 år, og selvom økonomiske udfordringer truede årets planlagte tur, gjorde KidsAids og Knus Kræfts donation det muligt at opretholde denne betydningsfulde og vigtige tradition.

 

Andre nyheder

Sociale medier